Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2014 13:45 - Свети Валентин – защо мъжете го мразят, а ние обожаваме?
Автор: iznenadaliubim Категория: Забавление   
Прочетен: 2347 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 29.01.2014 13:49


Свети Валентин наближава. А с него и цялата еуфория, която съпътства деня на влюбените. Сърца, плюшени играчки, рози, шоколадови бонбони, предложения за празника. Жените се заразяват от любовната еуфория, а мъжете... Мъжете се примиряват.   Замисляла ли си се дали твоята половинка се вълнува от идеята да ти купи плюшено сърце, което казва „I love you“? А да прекара с теб цялата вечер на свещи в изискан ресторант, гледайки те в очите? Мислиш ли, че това е доказателство, че е дълбоко влюбен в теб? Дали той не го прави, защото го е страх, че ако посмее да избяга от наложения стереотип, ти ще страдаш и ще го заклеймиш за „безчувствен, стиснат и несъобразителен“.

image   Нека бъдем откровени – мъжете го правят, защото знаят, че това означава много за нас. За тях няма значение дали ни демонстрират безрезервна обич на 14ти февруари с всички комерсиални неща, които ни заобикалят или го правят на 10 март, 15 април и т.н. Колкото по-дълго празнуваме този ден, толкова повече свикваме и той се превръща в традиция, която трябва да спазим. С любов или без, Свети Валентин е повод за празнуване на всяка двойка.   Преди време имах „едно гадже“, което на Свети Валентин ми се обади и каза, че отива на фитнес. Не предложи да отидем някъде, дори не ми честити празника. Аз безкрайно се разочаровах и запратих със сълзи плюшения мечок, който му бях купила, право в боклука. Дали бях влюбена – определено не! Дали той беше – точно толкова, колкото мен. Само че с тази разлика, че той беше искрен, а аз подвластна на стереотипите и клишетата. Превзето, нали?

image   Затова съм съгласна, че има доза превзетост в този иначе невероятен празник.И точно, защото ние често обичаме да сме в ролята на принцеси, го обожаваме. Мъжете, за разлика от повечето жени, са първични и естествени, малко от тях си падат по напудрените процедури и приемат Свети Валентин за празник, който трябва да празнуват, за да ни направят щастливи, а не защото искрено държат на него. Няма защо да ги виним. Самият факт, че се завъртат в цялата тази лудория заради нас е доказателство, че ни обичат.    Може да намерим много причини, поради които мъжете не харесват Свети Валентин. Те са много по-практични от нас и не обичат да си дават парите за безсмилени пухкави подаръци, които нямат никаква друга функция от това да събират праха. Освен това Денят на влюбените съвпада с любим празник на мъжете – Трифон Зарезан, на който те спокойно могат да се напият с приятели, по мъжки (подарък за свети валентин). Да не говорим и за факта, че по-голямата част от тях се отегчават от прекалената романтика и демонстрациите на чувства на точно определен ден, по точно определен повод и по начин, по който го правят всички наоколо.   Мъжете не обичат клишетата, но не са толкова изобретателни, колкото сме ние и вместо да измислят нещо оригинално, предпочитат да ги последват. Това от своя страна прави празника скучен за тях, особено ако празнуват от няколко години. Сценарият им е познат: резервация, цветя, шоколад, „изненада“...
   image
За разлика от тях ние жените сме влюбени в това да бъдем обичани. Обожаваме нашите половинки да ни показват чувствата си, да ни обсипват с комплименти, да ни правят изненади, да бъдем обичани и уникални. И всичко това да бъде показано. Показано на целия свят! При някои момичета чувствата към самата любов са по-силни и от тези, които изпитват към човека до тях. Ние жените сме откърмени с идеалистичната представа за любовта и това колко важна е тя в живота ни. Всички тези емоции намират своя израз точно на Свети Валентин. Това е денят, в който ние искаме да получим цялата любов на земята.   Обожавам Свети Валентин! Заради начина, по който го празнуваме, заради това, че получавам двойна доза любов, заради това, че ме кара да се чувствам различно поне няколко дни през скучната зима. Твърдението, че „трябва да сме обичани всеки ден, не само на 14ти февруари“ е по-клиширано дори и от самия празник. Разбира се, че трябва да сме обичани и да обичаме всеки ден, но е особено романтично и красиво да има един ден, отреден само за любов. Няма значение, че е католически празник и всички други убедителни доводи, че не трябва да го празнуваме.    Естествено, че има „жени-бунтарки“, които не понасят този празник и „мъже-романтици“, които са влюбени в него. Само че истината е, че Свети Валентин не е толкова разпространен, защото по света има много влюбени двойки, а защото има много жени, които искат да бъдат обект на нечия любов.   



Гласувай:
2




Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: iznenadaliubim
Категория: Забавление
Прочетен: 9512
Постинги: 1
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031